Ico van Foeken

Ico van Foeken

Welkom in mijn praktijk!

Sinds 16 jaar ben ik werkzaam als psychiater-psychotherapeut en psycholoog; eerst een aantal jaren binnen diverse GGZ instellingen en sinds 2007 als zelfstandig gevestigd psychiater. Mijn eigen praktijk combineer ik met freelance werkzaamheden bij zeer uiteenlopende organisaties. Op dit moment werk ik voor het Psychotrauma Diagnostisch Centrum (PDC), Stichting Arq, te Diemen. Daarnaast zit ik in de raad van toezicht voor een kleine GGZ instelling en verzorg ik onderwijs voor kandidaat psychiaters.

In mijn praktijk houd ik me overwegend bezig met psychotherapeutische behandelingen, inclusief leertherapie voor psychiaters in opleiding. Het accent ligt op een persoonsgerichte aanpak. Dit betekent: klachten, patronen en problemen proberen te begrijpen vanuit wie u bent geworden als persoon, met uw specifieke levensgeschiedenis, omstandigheden en relaties. Samen zoeken naar begrip van en structurele oplossingen voor problemen blijkt vaak zinvoller dan klachtenvermindering alléén. Toch leidt dit niet perse tot langdurige behandeling; bijvoorbeeld het 5-gesprekken model of focaal inzichtgevende therapie kan vlot resultaat bieden. 

Individuele psychoanalytische psychotherapie en existentiële psychotherapie vormen voor mij de kern. Farmacotherapie is ook mogelijk; alleen of in combinatie met psychotherapie. Daarnaast bied ik persoonlijkheidsdiagnostiek met het Ontwikkelings Profiel, EMDR en 'second opinions'.

De kosten van behandeling worden volgens de DBC-systematiek afgerekend, conform de NZA tarieven. Actuele tarieven vindt u hier. Na verwijzing door uw huisarts voor Specialistische GGZ wordt de door mij geboden zorg vergoed binnen het basispakket van uw ziektekostenverzekering (ZKV). Ik heb contracten met de volgende zorgverzekeraars: Zilveren Kruis Achmea, CZ, VGZ, Multizorg VRZ, Menzis, DSW en De Friesland. Houdt u daarbij wel rekening met het eigen risico bij uw ZKV. Doordat veel ZKVs werken met budgetten per zorgaanbieder, hangt het soms van uw verzekering af of ik u in behandeling kan nemen. U kunt er voor kiezen zelf te betalen; daarover maken we dan nadere afspraken. In mijn praktijk werk ik voor iedereen met voorschotten op de eindfactuur.
Verschillende zorgverzekeraars eisen dat ik gebruik maak van symptoomvragenlijsten, 'routine outcome monitoring' (ROM) en klanttevredenheidsonderzoek; u vult dan enkele vragenlijsten via email/internet in en de uitkomsten bespreken wij.

Vanwege de praktijkgrootte, het aantal langerlopende behandelingen en dus beperkte ruimte voor nieuwe aanmeldingen, heeft een wachtlijst m.i. geen zin. Als ik ruimte heb in mijn praktijk wanneer u zich aanmeldt, kunt u meestal binnen twee weken terecht voor een oriënterend gesprek. Lukt dit niet, dan denk ik desgewenst met u mee voor een alternatief.

Tijdens kindervakanties is de praktijk gesloten. Waarneming tijdens vakantie wordt hier vermeld:

 

Voor spoed en  buiten kantoortijden verwijs ik u naar uw huisarts c.q. de huisartsenpost.

12/2016

Ico van Foeken

Contactgegevens

Ico van Foeken, psychiater-psychotherapeut
Praktijk van Foeken
Heussensstraat 50
2023 JS Haarlem
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
BIG 59043317001

 

  • Praktijk: dinsdag, donderdag, vrijdagochtend
  • Wachttijd: zie boven
  • Contracten: ja
  • Voertaal: Nederlands, Engels, (Duits, Frans, Spaans: beperkt)
  • Lidmaatschap: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP), Federatie voor Medisch Specialisten Nederland (FMSN), Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) 

Contactformulier

Routekaart