Herman Delpeut

Herman Delpeut

Ik werk als zelfstandig gevestigd psychiater/systeemtherapeut in het Lorentzhuis. In mijn therapieën (individueel, partner-relatietherapie of gezinstherapie) besteed ik altijd aandacht aan het brede verband waarin mensen zich bewegen, bijv. de persoonlijke geschiedenis, de familiegeschiedenis en de patronen die ontstaan in de relaties met anderen. Door het werken vanuit dit brede verband kunnen problemen sneller inzichtelijk worden. Het doel van de behandeling is, dat cliënten zelf patronen ontdekken en leren om zelf oplossingen te vinden op een wijze die zo veel als mogelijk aansluit bij hun belevingswereld.

Onder andere vanuit mijn brede ervaring als tropenarts, huisarts en in de sociale psychiatrie maak ik als dat nodig is gebruik van een biologische benadering, bijvoorbeeld in de vorm van medicatie of aanvullende onderzoeken. Deze interventie wordt altijd in een breder, therapeutisch, kader geplaatst.
Ik werk vooral met cliënten in de leeftijdscategorie vanaf de jong volwassenen tot en met de derde levensfase. Naast mijn praktijk in het Lorentzhuis ben ik opleider/supervisor bij de NVRG, lid van het opleidersteam in het Lorentzhuis en daarnaast verzorg ik (deel)cursussen relatie- en gezinstherapie bij de RINO in Amsterdam.

Voor meer informatie en/of een afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Herman Delpeut

Contactgegevens

H.C.J. Delpeut
Lorentzhuis, Van Eedenstraat 16
2012 EM Haarlem
tel.: 023-545 21 42
fax: 023-526 98 62
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.lorentzhuis.nl
  • Praktijk: dinsdag tot en met vrijdag
  • Wachttijd: ± 3 à 4 werkweken. I.v.m. een te lange wachtlijst kan ik voorlopig (vanaf 1 april 2019) geen nieuwe aanmeldingen meer aannemen.
  • Contracten: Met de Achmeakoepel; CZ/Ohra/Delta Lloyd; Multizorgkoepel; DSW; De Friesland. (telefonisch overleg m.b.t. het onderwerp verzekeringen wordt geadviseerd)
  • Specialisatie: algemene psychiatrie, psychiatrische psychotherapie, psychiatrie voor ouderen, relatie- en gezinstherapie (van jong volwassenen t/m de derde levensfase)
  • Vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, Association for Family Therapie and Systemic Practice
  • Belangstelling: Algemene psychiatrie; relatie- en gezinstherapie.
  • Het kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigde is vanaf 01/01/2017 ter inzage beschikbaar.

Contactformulier

Routekaart