Ruud Kok

Ruud Kok

Van harte welkom in mijn praktijk te Driehuis waar ik werk op de vrijdag - tijdens schooltijd.
Ik ben zowel BIG-geregistreerd psychiater als psychotherapeut. (BIG-69022128601)

Ernaast ben ik tot eind oktober 2020 werkzaam als psychiater bij GGZ-Noordholland Noord. Tot eind 2003 was ik werkzaam als ziekenhuispsychiater in Amersfoort.

Werkwijze:

De behandeling betreft psychiatrische psychotherapie, persoonsgericht en klachtgericht. De behandelduur is kort waar mogelijk, lang waar nodig. Mijn werkwijze is oplossingsgericht en adviserend, waar nodig zet ik in overleg met U medicatie in, of een zogenaamde cognitieve, of steunend structurerende behandeling. Soms  pas  ik EMDR toe - een bewezen effectieve methode- bij mensen die o.a met een eenmalig trauma zijn geconfronteerd.

Concreet betekent dit: bij aanvang ontvangt u  een tot twee intakegesprekken waarbij het u vrij staat iemand mee te nemen. Vooraf ontvangt u een vragenlijst per e-mail (ROM). Na de intake wordt met u besproken of we met de gesprekken doorgaan; zo ja dan wordt samen met u  een behandelplan gemaakt, en bij overeenstemming getekend. Tussen intake en aanvang van de behandeling bestaat dan geen wachttijd. Kan ik u op grond van de intakegesprekken niet van dienst zijn, dan volgt een advies van hoe verder.

Doelgroep: volwassenen en ouderen

 
Mijn interessegebied bestaat uit de behandeling van mensen met  lichamelijke aandoeningen met psychiatrische problematiek, het diagnosticeren en behandelen van licht psychotische klachten, AD(H)D, angst- en stemmingsproblemen.  
Mensen met suicidale overwegingen zijn welkom mits deze binnen een eenmans-praktijk  hanteerbaar blijven . Mensen met pittige gedragsproblemen, verslaving ,ernstige persoonlijkheidsproblematiek  of ernstige suicidaliteit zijn waarschijnlijk beter af bij een GGZ-instelling waar men de beschikking heeft over specifieke zorgprogramma’s . Dit geldt ook voor mensen met dementie.

 

Voor afspraak of informatie:

Per -1 september 2020-  is de wachttijd minimaal 8 weken.

De praktijk blijft open tot eind 2021.

aanmelding bij voorkeur via de e-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Contactgegevens

Ruud  Kok
BIG-69022128601

Driehuizerkerkweg 200
1985 HV Driehuis
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
  • Praktijk: vrijdag of op afspraak. 
  • Wachttijd: per 1 september 2020 is de wachttijd  minimaal  acht weken
  • Indien de wachttijd u te lang is kunt u uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.
  • Contract:  er lopen diverse contracten in geval van een Naturapolis, maar met sommige zorgaanbieders heb ik geen contract afgesloten. Meld bij aanmelding bij wie u verzekerd bent. Momenteel heb ik een contract met Zilveren Kruis /Achmea /FBTO/ IAK /Aevitae /Friesland/CZ/Ohra/Nat. Ned/Interpolis/Zorg & Zekerheid/Eno/ONVZ
  • Indien u een restitutiepolis heeft  wordt deze  over het algemeen wel  vergoed  ;  indien u een restitutiepolis heeft kunt u uw zorgverzekeraar vragen welk percentage vergoed wordt. Indien u in het begin van het jaar bij mij terecht wilt kunt u overwegen in de decembermaand vooraf  over te stappen van zorgverzekeraar. E.e.a kunt u nalezen in de linkerbalk onder kosten en vergoeding.
  • De praktijk beschikt over een kwaliteitsstatuut ggz- vrijgevestigden, welke is in te zien
  • Specialisatie: psychiatrische hulpverlening
  • Voertaal: NL/Eng
  • Vereniging: Ned. Ver. v. Psychiatrie, Ver. EMDR Nederland

Contactformulier

Routekaart


Grotere kaart weergeven