Saskia Penning

Saskia Penning

Saskia Penning

Ik werk sinds 1986 in de psychiatrie en heb in de afgelopen 30 jaar bij verschillende instanties gewerkt, zowel ambulant als klinisch, waarbij ik ervaring heb opgedaan met zeer uiteenlopende psychiatrische problematiek. Variërend van chronisch psychiatrische patiënten die beschermd wonen en crisissituaties bij het werken als rijdend psychiater in Amsterdam tot de beoordeling van toerekeningsvatbaarheid in het forensische circuit. Ook heb ik gedurende 5 jaar bij een Jeugd-RIAGG gewerkt met kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar. Zodoende heb ik een ruime ervaring opgedaan met diverse ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en autisme, en erken ik de invloed van de voorgeschiedenis en kindertijd op de huidige psychische klachten.
De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd in traumabehandeling (EMDR), ook bij huiselijk geweld (de Waag) en na oorlogservaringen (de Vonk, Centrum 45) en heb ik de opleiding gevolgd tot systeemtherapeut (gezins- en relatietherapeut) bij het Lorentzhuis. Deze opleiding heb ik in 2013 afgerond. Ik ben dan ook gewend om verder te kijken dan de individuele problemen en zal proberen uw klachten te plaatsen in een bredere context.

In augustus 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk als vrijgevestigd psychiater en systeemtherapeut. Aanvankelijk heb ik mij gevestigd op de Kleine Houtweg, maar sinds januari 2017 heb ik een mooie werklocatie gevonden op de zolder van het gezondheidscentrum De Koningin.

In mijn praktijk kies ik voor een persoonlijke benadering met aandacht voor uw omgeving en de achtergrond van uw klachten. Het is mijn streven, als systeemtherapeut, om belangrijke anderen bij de therapie te betrekken indien dit voor u zinvol kan zijn. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met u.

Als u een verwijzing van de huisarts heeft met het vermoeden van een psychiatrische diagnose kunt u zich bij mij aanmelden. We kijken dan samen in een aantal gesprekken met welke behandeling u gebaat kunt zijn. Uw behandeling kan plaatsvinden binnen een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) van de specialistische GGZ. Dit valt binnen de basiszorg van uw zorgverzekering. De tarieven voor een DBC zijn landelijk vastgesteld door de NzA. U betaalt dus geen vast bedrag per uur, maar ontvangt een rekening aan het einde van de behandeling.

Uit principiële overwegingen werk ik zonder contracten met zorgverzekeraars. Dat betekent voor dat u de kosten meestal zelf moet betalen en declareren en dat ik deze niet rechtstreeks kan indienen. Afhankelijk van uw polis zult u dan ook 75 tot 100% vergoed krijgen. Informatie over restitutiepolissen die deze zorg volledig vergoeden kunt u vinden op www.zorgvoorkwaliteit.nu

Contactgegevens

Saskia Penning, psychiater en systeemtherapeut
Gezondheidscentrum “de Koningin”
Koninginneweg 31
2012 GJ Haarlem
06 – 2329 6059
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Routekaart

Praktijk: maandag, woensdag en donderdag

Telefonisch spreekuur: ma en do van 9.00 – 9.45

Aanmelding: liefst per mail, waarna we een afspraak kunnen maken voor een telefonisch aanmeldingsgesprek. Op maandag en donderdagochtend kunt u mij ook bereiken op het telefonisch spreekuur.

Wachttijd: in principe heb ik geen wachtlijst en kunt u binnen 2 tot 4 weken bij mij terecht voor een eerste kennismakingsgesprek.

Contracten: ik heb geen contracten met zorgverzekeraars.

Bereikbaarheid: U kunt mij het makkelijkst bereiken door een mail of SMS te sturen.

Het kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigden is vanaf 1/1/2017 ter inzage bescihkbaar op mijn praktijk.