Klachten

De bij onze vereniging aangesloten psychiaters zullen hun best doen u de zorg te bieden die u van hen verwacht. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over de geboden behandeling, de service of de resultaten. In die gevallen kunt u contact opnemen met uw behandelaar. Mocht dit contact niet tot een bevredigende oplossing leiden dan kunt u een klacht indienen bij een landelijke klachtenfunctionaris.

Tenzij op de persoonlijke pagina van de psychiater op deze website iets anders wordt vermeld, zijn de psychiaters van de VZGPK aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling van de NVvP (de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie).

Klik hier voor het volledige klachtenreglement.

Indien u klachten heeft kunt u die het beste eerst met uw psychiater bespreken. Wanneer de klachten naar uw mening niet naar tevredenheid worden besproken kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris. Hiervoor doen wij een beroep op de regeling van onze beroepsvereniging, de NVvP. In het klachtenreglement leest u precies wat u kunt verwachten van de klachtenfunctionaris en de bemiddeling bij klachten.

U kunt de klachtenfunctionaris bereiken door het sturen van een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeldt u in de mail in ieder geval ook uw telefoonnummer, zodat de klachtenfunctionaris contact met u op kan nemen voor een gesprek.

Wordt uw klacht, ook met bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet of onvoldoende opgelost, dan kunt u de klacht tevens voorleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie die een bindende uitspraak doet. Hiervoor zijn wij aangesloten bij de Geschillencommissie Vrijgevestigde ggz-praktijken in Den Haag.

De geschillencommissie is schriftelijk of digitaal te benaderen, via onderstaand adres:

Geschillencommissie Vrijgevestigde ggz-praktijken

Postbus 90600
2509 LP Den Haag

of via de website www.degeschillencommissie.nl. (via de Geschillencommissie Zorg wordt u naar de Geschillencommissie Vrijgevestigde ggz-praktijken geleid).