Wie heeft er plaats?

Het is mogelijk dat u er tegenop ziet om een of meer psychiaters te benaderen en dan te horen dat een psychiater een lange wachtlijst heeft of u om een andere reden niet in behandeling kan nemen. Daarom komen wij u graag een stukje tegemoet.
Door het invullen van het onderstaande formulier kunt u aangeven dat u een psychiater zoekt die op korte termijn plaats voor u heeft.
Uw gegevens worden doorgezonden naar alle vermelde psychiaters. Alleen beschikbare psychiaters zullen reageren. U kunt dan alsnog uw keuze maken.*

 * Het is mogelijk dat u geen reactie(s) ontvangt. In dat geval heeft er geen enkele psychiater op korte termijn plaats. Probeer het dan later nog eens, of kies een psychiater met een wachttijd. De duur van de wachttijd wordt op of via de persoonlijke pagina's van de psychiaters vermeld. 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder,
of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).