Anders Tusenius

Ik heb een zelfstandig gevestigde praktijk centraal gelegen in de regio Kennemerland waar ik zowel met volwassenen als met kinderen en jeugdigen werk.

Doelgroep:

In principe zijn kinderen, jeugdigen en volwassenen met psychische problemen van uiteenlopende aard welkom. Voor mensen met psychische problematiek waarvoor ze op ongebruikelijke tijdstippen acuut hulp nodig hebben geldt een beperking: aangezien ik als zelfstandige werk in mijn praktijk zijn deze mensen beter af bij een instelling met een permanente achterwachtregeling.

Werkwijze:

In mijn praktijk kies ik voor een persoonlijke benadering. De vrijgevestigde praktijk is daarvoor bij uitstek geschikt. In plaats van indelen in diagnostische categorieën met een daaruit volgend standaard zorgtraject, zoals in grotere instellingen gebruikelijk is, probeer ik met mijn cliënten de hulpvraag in beeld te krijgen tegen de achtergrond van hun persoonlijkheid en persoonlijke omstandigheden. Het behandelplan dat daar uit voortkomt is specifiek toegespitst op deze hulpvraag. Als het mogelijk is geef ik de voorkeur aan psychotherapeutische interventies. Als het nodig is kan een medicamenteuze ondersteuning van de behandeling natuurlijk ook worden toegevoegd.

Bij kinderen en jeugdigen spelen ouders, gezin, school en vrijetijdsbesteding natuurlijk een grote rol. Bij volwassenen is dat niet anders, zij het dat niet iedereen een relatie of een gezin heeft, en dat school meestal vervangen is door werk. Vandaar dat er bij mij naast individueel therapeutische behandelingen ook gezinstherapeutische behandelingen en partnerrelatiebehandelingen mogelijk zijn.

Voor cliënten met werkgerelateerde problemen is een coach aan mijn praktijk verbonden (www.kicksprangers.nl).

Voertaal: Nederlands en Engels

Contracten:

Met bijna alle verzekeraars heb ik een contract. Dat betekent dat er, behoudens de eigen bijdrage die door de verzekering wordt ingehouden, voor verzekerde zorg verder geen kosten voor u zijn.

Wachttijd:

In het algemeen lukt het om de wachttijd voor een eerste gesprek te beperken tot uiterlijk 3 weken.

Voor afspraak of informatie:

U kunt een afspraak maken vanaf 8 uur in de ochtend tot vroeg in de avond. Ook afspraken op de zaterdagochtend behoren tot de mogelijkheden.

Contactgegevens

Anders Tusenius, psychiater, kinder- en jeugdpsychiater
Karel Doormanlaan 23
2111 XC Aerdenhout
023-5219646
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactformulier

Routekaart


Grotere kaart weergeven