Riette Schol-Merckel

Riette Schol-Merckel

Welkom in mijn praktijk in Santpoort-Zuid.
Hier werk ik sedert 1992 als psychiater/psychotherapeut (voor beide sta ik geregistreerd in het BIG register).
Geen lange wachttijden tussen intake en behandeling of wisselende behandelaars, want ik werk hier alleen. Op welke termijn een intake mogelijk is, leest u onder het kopje: aanmeldingswachttijd.
Juist omdat ik alleen werk, vind ik regelmatig contact met andere psychiaters belangrijk.
Met hen overleg ik over diagnostiek en over de behandeling.
Veel psychische problemen hangen samen met het niet goed op elkaar afgestemd zijn van lichaam en ziel, verstand en gevoel. Samen met U ga ik op zoek naar waar, wanneer, waarom en hoe U vast gelopen bent.
Naast gesprekken (psychotherapie) schrijf ik, zo nodig medicijnen voor.
Ook krijgt U soms opdrachten voor thuis mee.

Mijn werkgebied omvat:

 • behandeling van psychische problemen optredend tijdens of na ernstige lichamelijke aandoeningen (zoals multiple sclerose en kanker)
 • individuele therapie bij volwassenen en ouderen met psychische problemen (geen behandeling van bipolaire stoornissen, psychotische stoornissen en verslavingen) 
 • relatie coaching (bij relatieproblemen) en individuele coaching, dit wordt niet vergoed door de verzekeraar!
 • bij de behandeling wordt indien nodig de partner of het gezin ook betrokken
 • alleen behandeling na verwijzing door de huisarts
 • alleen specialistische GGZ behandelingen, geen basis GGZ
 • voor coaching heeft u geen verwijzing nodig.

Mijn werkwijze:

 • twee intake gesprekken en het invullen van een klachtenlijst (ROM)
 • opstellen van een behandelplan en de bespreking daarvan
 • geen wachttijd tussen intake en start behandeling
 • frequentie van behandelcontacten: dit wordt tijdens de intake besproken.
 • afzeggen: u wordt verzocht uw verhindering tijdig, uiterlijk 48 uur voor de afspraak, per mail of per ingesproken bericht op het antwoordapparaat (023 5387273) of per WhatsApp aan mij door te geven.
 • bij te laat afzeggen (korter dan 48 uur van tevoren) of bij no show wordt 75 euro in rekening worden gebracht, dit wordt niet vergoed door de verzekering! Uitzondering: afzegging vanwege Corona gerelateerde klachten.

Update Praktijk vanwege Coronavirus:
Alle in behandeling zijnde patiënten zijn inmiddels door mij geïnformeerd: 
afspraken vinden in principe face to face en soms via beeldbellen plaats; dit wordt met iedereen individueel afgesproken. Bij klachten word U verzocht zich eerst te laten testen en het resultaat af te wachten. Hebt u in de tussentijd een afspraak met mij dan wordt dit omgezet in een consult middels beeldbellen.

Aanmelding/meer info: per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 023-5387273.

 

Riette Schol-Merckel

Contactgegevens

Riette Schol-Merckel
Brederoodseweg 108
2082 BX Santpoort-Zuid
tel: 023-5387273
BIG Code psychiater: 49022749601
BIG Code psychotherapeut: 19022749616
 
Praktijk: is geopend op maandag, dinsdag en donderdag , soms op woensdag.
 • Aanmeldingswachttijd per 9-03-2023:  de komende maanden heb ik geen plek! Zodra op afzienbare termijn weer plek komt, zal ik dt hier kenbaar maken.
  Voor behandeling heeft u een verwijzing (meestal van de huisarts) naar de SGGZ nodig. Lees voor aanmelding of u recht heeft op vergoeding door uw verzekeraar, zie hieronder bij contracten.
 • sinds 2020 verandert er elk jaar veel in de vergoeding en de wijze van vergoeding van verzekeraars voor de SGGZ. Ook als u een restitutiepolis heeft, vergoeden zij vaak nog slechts een percentage van de normale maximale tarieven die de NZA heeft vast gesteld voor 2022 en voor 2023.
 • Patiënten die verzekerd zijn bij een verzekering met wie ik in 2023 geen contract heb, breng ik de maximale NZA tarieven in rekening. Het is verstandig om voor u zich als nieuwe patient aanmeldt bij mij bij uw verzekering te informeren wat zij vergoeden, informeer ook naar evt. aanvullende voorwaarden, zoals een akkoord verklaring vooraf of een max. aantal behandelingen die per jaar vergoed worden. 
  Ook als u al bij mij in behandeling bent in 2022 en in 2023 de behandeling nog voortzet, adviseer ik u voor eind december 2022 na te gaan wat er evt. bij uw verzekering in 2023 verandert als u een verzekering kiest/ bij een verzekering blijft waar ik geen contract mee heb.
  U blijft zelf verantwoordelijk voor de betaling en afhandeling van de rekening. Bij vragen hierover kunt u ook telefonisch met mij overleggen.
 • Het eigen risico is altijd voor eigen rekening. 
 • Contracten: 2023: ik heb een contract met DSW en met Zorg en Zekerheid.
  Helaas heb ik mij genoodzaakt gezien voor 2023 geen contract met andere verzekeraars af te sluiten!

 

 • Voertaal: NL
 • Wanneer u de wachttijd te lang vindt of wanneer ik geen plaats heb voor nieuwe aanmeldingen, dan kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (treeknormen)
 • Het kwaliteitsstatuut GGZ vrijgevestigden 2022 is aanwezig in de wachtruimte van mijn praktijk.

Toelichting:

Focaal betekent : gericht op een duidelijk omschreven doel

 

Contactformulier

Routekaart