Anne Marie van Bentum

Anne Marie van Bentum

Mijn naam is Anne Marie van Bentum, 53 jaar, ik werk sinds 1990 in de psychiatrie en ben sedert 1 augustus 2000 psychiater. Vanaf die tijd tot april 2016 heb ik  bij een grote GGZinstelling gewerkt, daarnaast werk ik vanaf 2005 in mijn vrijgevestigde praktijk. Eerst alleen de maandagen, vanaf april 2016 zijn deze uitgebreid naar de maandag, dinsdag en donderdag. 

Ik ervaar ik het als zeer bevredigend om persoonlijk iemand van begin tot het einde van het proces te begeleiden.Mijn ervaring is dat juist de kleinschaligheid door de bezoekers als prettig ervaren wordt.

Mijn werkwijze is eccletisch, ik gebruik zowel elementen uit de cognitieve gedragtherapie, als de psychodynamische of systeemtheoretische psychotherapie. Waar nodig kunnen we ook psychofarmaca inzetten. De basis is vanuit een goede behandelrelatie samen zoeken naar de onderliggende factoren die de klacht(en) veroorzaken, onderzoeken welke invloed hechtingsstijlen en opvoedingspatronen hebben (gehad)in uw leven , op zoek naar uw veerkracht, de acceptatie vergroten of kijken en oefenen met datgeen wat moet veranderen.

Na 1 of 2 intakegesprekken bepalen we samen het behandeldoel en het plan, dit evalueren we na 10 sessies of eens per half jaar. Hierbij maken we ook gebruik van vragenlijsten(ROM= Routine Outcome Measuring). Belangrijke naasten zijn in de intakefase, maar ook later, een belangrijke partner in de behandeling.

Mensen die door hun klachten te instabiel- of crisisgevoelig zijn en frequent- of buiten kantooruren hulp nodig hebben kunnen zich beter aanmelden bij een instelling die 24/7 bereikbaar is. Ook mensen met ernstige verslavingsproblematiek verwijs ik naar de daarvoor beter geschikte instanties(Bv Brijder Stichting). 


Mijn interesse gebied is breed, zo heb ik veel ervaring in de behandeling van angst- en depressieve stoornissen rondom zwangerschap, geboorte  en de postnatale periode, maar ook in de andere levensfasen.

Ik heb basis cursus EMDR afgerond, een evidence based methode om o.a. eenmalige traumata te behandelen.


Duitstalige of Engelstalige therapie is mogelijk, soms een woordenboek dan erbij om specifieke vaktaal te vertalen.


Op maandag, dinsdag en donderdag overdag is mijn vrijgevestigde praktijk open.

Op dit moment neem ik geen nieuwe patienten aan. Als er weer ruimte is voor een intake dan kan over het algemeen kan de behandeling binnen 2 a 3 weken van start gaan.


Ik heb contracten met de meeste zorgverzekeraars, voor 2017 heb ik het grootste budget voor patienten van Achmea en multizorg. De behandeling wordt vergoed(behoudens uw eigen risico). De behandelingen worden  gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar conform het tarief(of een percentage hiervan) wat door de NZa(Nederlqandse Zorg authoriteit)is vastgesteld.
Voor CZ/Delta Loyd/Ohra heb ik geen budget meer(1-6-2017)voor 2017. 

Het tarief voor niet verzekerde zorg en/of zelfbetalers is 125,- euro per uur. 

No show: indien een afspraak niet tijdig wordt afgezegd(langer dan 24 uur)- of als U zonder bericht niet verschijnt dan breng ik U 50 euro in rekening.

Het kwaliteitsstatuut van mijn praktijk is op locatie in te zien.

Voor meer informatie en/of een afspraak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Anne Marie van Bentum

Contactgegevens

Mw. van Bentum
Oosterduinweg 6
2111 XJ Aerdenhout
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel.: 0652372142
  • Praktijk: ma-di-do
  • Wachttijd:  op dit moment is de praktijk vol 
  • Wanneer u de wachttijd te lang vindt of wanneer ik geen plaats heb voor nieuwe aanmeldingen, dan kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken een intakegesprek krijgt en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake start. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (treeknormen)
  • Contracten: koepel Achmea-Menzis-koepel Multizorg-DSW-UVIT(Unive-VGz-IZA-Trias)-Cz/DeltaLoyd/Ohra
  • Specialisatie: algemene psychiatrie, gezins- en relatietherapie
  • Voertaal: NL/Eng/Du
  • Vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie,Federatie voor Medisch Specialisten Nederland (FMSN), Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) 
  • Belangstelling: ADHD, Partner Relatie Therapie, algemene psychiatrie

Contactformulier

Routekaart