Janny ter Braak

Janny ter Braak

Ik ben psychiater sinds 2000. Mijn specialistenopleiding heb ik bij het AMC in Amsterdam gevolgd. Van 2000 tot 2006 heb ik bij de GGZ In Geest gewerkt. Bij de afdelingen ouderen (ambulant en kliniek), ziekenhuispsychiatrie en volwassen poli Spaarnepoort. Sinds 2006 werk ik bij GGZ Noord Holland Noord, eerst bij de divisie ouderen. Nu sinds april 2014 bij de consultatieve en liaisondienst in Medisch Centrum Alkmaar.

De mens in zijn context zien en invloeden van de omgeving in de behandeling betrekken vind ik belangrijke aspecten aan de behandeling. Vandaar dat ik naast psychiater ook  relatie- en gezinstherapeut ben. In 2006 startte ik met de opleiding voor EFT therapeut (emotionally focused therapy) en ben inmiddels gevorderd therapeut hierin. Op dit moment volg ik  een training voor schematherapeut.

Sinds 2010 heb ik naast mijn baan als psychiater bij de GGZ Noord Holland Noord een eigen praktijk. De kleinschaligheid, het persoonlijke contact en het zelf vorm kunnen geven waren redenen om een eigen praktijk te starten. In het begin deed ik dit voornamelijk als relatietherapeut. Ik werk zeer nauw samen met twee EFT- relatietherapeuten in omgeving Alkmaar.

Doelgroep:

In 2011 heb ik dit uitgebreid in Haarlem. In mijn eigen praktijk richt ik me zowel op individuen als ook op echtparen.

Samen met een EFT collega, Kiki Nelissen, geef ik een preventiecursus Hou me vast voor echtparen (niet vergoed). De eerstvolgende start in voorjaar 2019,  zie voor meer informatie  www.eft.nl Collega geeft nog wel een cursus

Werkwijze:

Ik werk veel met genogrammen (familie en persoonlijke geschiedenis) en het herkennen van patronen die zich herhalen. Zowel binnen het individu als ook tussen individuen. Verschillen tussen individuen en met name die tussen man en vrouw zijn belangrijke aandachtspunten. Tevens is de hechtingstheorie mijn vertrekpunt.  Binnen de werkwijze van zowel de schematherapie als ook de emotionally focused therapy van Sue Johnson komt deze theorie duidelijk aan bod.

In het hier en nu werken, gericht op de emotie en interactie zijn zeer krachtige behandelingsaspecten. Daarnaast zijn humor, relativering, oprechtheid en samenwerking belangrijke items binnen de therapie.

Voor afspraak of informatie:

- aanmelding per e-mail of telefonisch

- 1 of 2 intakegesprekken, inclusief ROM vragenlijsten

- aansluitend wordt gezamenlijk behandelplan vastgesteld, waarbij afspraken over frequentie van de behandelcontacten.

tel: 06-29136771
maandag t/m vrijdag: b.g.g. kunt u voicemail inspreken en bel ik u z.s.m. terug.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Janny ter Braak , Psychiater en relatietherapeut

Raadhuisstraat 56a
2101 HH Heemstede
tel: 06-29136771

  • Praktijk:  niet op maandag en donderdagochtend.
  • Wachttijd aangepast 19 november 2018: nu geen plek.
  • Contracten: ja, sommige zorgverzekeraars hebben een budget. Dit kan betekenen dat ik in de loop van de tijd geen ruimte meer heb. Zie ook kopje: kosten en vergoeding.
  • Ik heb géén contract met VGZ (en partners). Bij restitutiepolis wordt volledige bedrag vergoed. Naturapolis slechts beperkt vergoed.
  • Budgetplafond voor CZ is bereikt.
  • Specialisatie: algemene psychiatrie en relatieproblemen
  • Voertaal: NL
  • Vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Nederlandse Vereniging voor gezins- en relatietherapie en Stichting EFT Nederland.

 

Contactformulier

Routekaart