Janny ter Braak

Ik ben psychiater sinds 2000. Mijn specialistenopleiding heb ik bij het AMC in Amsterdam gevolgd. Van 2000 tot 2006 heb ik bij de GGZ In Geest gewerkt. Bij de afdelingen ouderen (ambulant en kliniek), ziekenhuispsychiatrie en volwassen poli Spaarnepoort. Van 2006 tot 2018 werkte ik bij GGZ Noord Holland Noord, eerst bij de divisie ouderen, daarna bij de consultatieve en liaisondienst in Medisch Centrum Alkmaar. Inmiddels heb ik alleen nog maar een eigen praktijk.

De mens in zijn context zien en invloeden van de omgeving in de behandeling betrekken vind ik belangrijke aspecten aan de behandeling. Vandaar dat ik naast psychiater ook  relatie- en gezinstherapeut ben. In 2006 startte ik met de opleiding voor EFT therapeut (emotionally focused therapy) en ben inmiddels gevorderd therapeut hierin. Op dit moment volg ik  een training voor schematherapeut. in 2018 heb ik de basistraining voor EMDR (eye movement desensitisation and reprocessing) gevolgd en afgerond.

Sinds 2010 heb ik naast mijn baan als psychiater bij de GGZ Noord Holland Noord een eigen praktijk. In 2011 heb ik dit uitgebreid in Haarlem. De kleinschaligheid, het persoonlijke contact en het zelf vorm kunnen geven waren redenen om een eigen praktijk te starten. In het begin deed ik dit voornamelijk als relatietherapeut. Ik werk zeer nauw samen met twee EFT- relatietherapeuten in omgeving Alkmaar.

Doelgroep:

In mijn eigen praktijk richt ik me zowel op individuen als ook op echtparen.

Samen met een EFT collega, Kiki Nelissen, heb ik meerdere preventiecursussen gegeven: Hou me vast voor echtparen (niet vergoed). Ik doe dit momenteel niet meer maar mijn collega nog wel. zie voor meer informatie  www.eft.nl

Werkwijze:

Ik werk veel met genogrammen (familie en persoonlijke geschiedenis) en het herkennen van patronen die zich herhalen. Zowel binnen het individu als ook tussen individuen. Verschillen tussen individuen en met name die tussen man en vrouw zijn belangrijke aandachtspunten. Tevens is de hechtingstheorie mijn vertrekpunt.  Binnen de werkwijze van zowel de schematherapie als ook de emotionally focused therapy van Sue Johnson komt deze theorie duidelijk aan bod.

In het hier en nu werken, gericht op de emotie en interactie zijn zeer krachtige behandelingsaspecten. Daarnaast zijn humor, relativering, oprechtheid en samenwerking belangrijke items binnen de therapie.

Voor afspraak of informatie:

- aanmelding per e-mail of telefonisch

- 1 of 2 intakegesprekken, inclusief ROM vragenlijsten

- aansluitend wordt gezamenlijk behandelplan vastgesteld, waarbij afspraken over frequentie van de behandelcontacten.

tel: 06-29136771
maandag t/m vrijdag: b.g.g. kunt u voicemail inspreken en bel ik u z.s.m. terug.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Janny ter Braak , Psychiater en relatietherapeut

Heemsteedse Dreef 38,
2102 KL Heemstede
tel: 06-29136771

  • Praktijk:  niet donderdag.
  • Wachttijd aangepast 15 oktober 2020: patiëntenstop. 
  • Contracten: ja, sommige zorgverzekeraars hebben een budget. Dit kan betekenen dat ik in de loop van het jaar geen ruimte meer heb. Zie ook kopje: kosten en vergoeding.
  • Ik heb géén contract met VGZ (en partners). Bij restitutiepolis wordt volledige bedrag vergoed. Naturapolis slechts beperkt vergoed.
  • PER 2021:
  • CONTRACT MET:- CZ/Delta Lloyd/Ohra/OWM CZ groep, ONVZ, ZORG EN ZEKERHEID, ZK/de Friesland/Interpolis/AveroAchmea, DSW/Twente/StadHolland.
  • GEEN CONTRACT: VGZ (en partners), Caresq groep, ASR, ENo, Menzis/AnderZorg. Hiervoor geldt Bij restitutiepolis wordt volledige bedrag vergoed. Biji naturapolis slechts beperkte vergoeding.
  • Specialisatie: algemene psychiatrie, schematherapie en relatieproblemen
  • Voertaal: NL
  • Vereniging: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, Nederlandse Vereniging voor gezins- en relatietherapie en Stichting EFT Nederland.

 

Contactformulier

Routekaart

 
What do you want to do ?
New mail